VAD ÄR ALL-WHITE?

All-White är det nyaste inom snusbranschen. Till skillnad från vanligt snus innehåller All-White prillor ingen tobak utan är gjort på cellulosa som är ett  naturligt växtmaterial. Avsaknaden av tobak gör att prillorna är kritvita och missfärgar därför inte tänderna. De vita prillorna innehåller samtidigt nikotin som framställs från tobak.

All-White snus har ungefär fyra gånger så lång hållbarhet som snus med tobak. All-White behöver dessutom inte förvaras kylt.
Cellulosa är huvudämnet i växters cellväggar och därmed det mest förekommande ämnet i världen.
Antalet All White snusare har exploderat de senaste åren. Nu finns ett brett utbud med de flesta smaker man skulle kunna tänka sig, allt från mint till hempa.
Föregående
Nästa

Cellulosa är det mest förekommande organiska substansen i världen då den är huvuddelen i växters cellväggar. Cellulosa framställs främst från gran men också från tall och vissa lövträd.

Växtmaterialet bearbetas från träd till en fluffig massa genom en lång mekanisk process. Under processen tvättas materialet och ger den vita färg som vi ser i våra kära nikotinpåsar.

Nikotinet i de vita prillorna kommer från samma tobak som vanligt snus är gjort av. I en process utvinns enbart nikotinet från tobaksbladen och kvar blir bara ett vitt nikotinsalt. Detta salt tillsätts sedan till cellulosan och ger oss snusare en go känsla.

Styrka & Storlek

All White påsarna väger oftast mindre än vanliga tobaksprillor men har samtidigt mer nikotininnehåll. En vanlig styrka på tobaksprillor ligger på ungefär 8mg/g och extra strong produkterna ligger runt 14mg/g. All White prillor har likvärdiga nivåer med skillnaden att det finns ett stort utbud av produkter som överstiger 30mg/g i styrka, så utbudet på starka på produkter är betydligt större på All White. Den starkaste produkten vi säljer på whitelip.se är Korn 50mg med just 50mg/g nikotin, vilket vi inte rekommenderar till nybörjaren.

Olika tillverkare mäter nikotinstyrka på olika sätt men 1-4 är en vanligt använd skala. Här kommer lite info om olika nikotinstyrkor och exempel på sorter med just de styrkorna.

Styrka 1/4

Styrka 1 har oftast ett nikotininnehåll på 4-8mg/g. Denna styrka passar bra för dig som är nybörjare eller gillar lite svagare nikotinpåsar. 

Styrka 2/4

Styrka 2 har oftast ett nikotininnehåll på 7,5-10mg/g. Här får du lite mer kick än styrka 1 men fortfarande relativt låg nikotinhalt. Denna styrka funkar också för nybörjare eller dig som vill ha lite mer än lägsta nikotinstyrka.

Styrka 3/4

Nu börjar det bli starkt med ett nikotininnehåll på runt 12-15mg. Här får nybörjare börja se upp, styrka 3 rekommenderar vi till rutinerade snusare som vill ha lite mer kick. 

Styrka 4/4

Styrka 4 kallas ofta Extra Strong och har ett nikotininnehåll på runt 15-20mg/g. Här får du en rejäl kick och nybörjaren mår oftast inte bra av dessa prillor. För den nikotintåliga snusaren.

0
    0
    Din Kundvagn
    Din kundvagn är tomTill Alla Produkter